Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Yunan halkının referandumda kemer sıkma önlemlerine “Hayır” demesi ve ülkenin eurodan çıkış riskinin artmasının ardından geriliyor. Bölgesel gösterge endeks yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesine yöneldi. Çin hisseleri, 1992’den bu yana en büyük üç haftalık düşüşü kaydetmesinin ardından ralli yaptı.

Satışlarının yaklaşık yüzde 21’ini Avrupa’dan elde eden Asahi Glass Co. Tokyo’da yüzde 2.2 geriledi. Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Billiton Ltd. yüzde 2.3 geriledi. Bakır vadelileri Londra’da düşüşü ikinci güne taşıyor. China Airlines Ltd., Taype’de yüzde 2.6 prim yaptı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.1 gerileyerek Hong Kong saati ile 10:18’de 144.78 puana geldi ve 16 Mart’tan bu yana en düşük seviyeye yöneldi. Yunanistan İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı sonuçlara göre, halkın kararı, yüzde 61,31 hayır, yüzde 38,69 evet olarak yansıdı. Japonya’da Topix endeksi yüzde 1.3 geriledi. Yen euro karşısında yüzde 0.7 yükseldi.

Yunanistan'daki referandumda kreditörlerin şartlarının reddedilmesinin ardından Euro Bölgesi liderleri olağanüstü zirveye çağrıldı. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Euro Bölgesi liderlerinden Yunanistan'ın durumunu görüşmek üzere 7 Temmuz akşamı Brüksel'de toplanmalarını istedi.