Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük Döviz traderı Citigroup Inc., euronun dolar karşısında değil yen karşısında düşeceği beklentisi ile işlem yapmayı tercih ediyor. Traderlar, Yunanistan ve Çin’deki çalkantılar nedeniyle güvenli varlık arayışında girdiler.

Yen euro karşısında geçtiğimiz ay yüzde 3.6 güçlendi ve denk önemli para birimlerini tümünü geride bıraktı. Japonya para birimi yen euro karşısında Pazartesi günü 6 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Yendeki yükselişte, Yunan halkının kemer sıkma önlemlerini reddetmesinin ve Çin’in hisse senedi piyasasındaki gerilemenin güvenli varlıklara talebi desteklemesi etkili oldu.

Citigroup stratejisti Todd Elmer, Pazartesi günü konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kısa pozisyonlarınızı (düşüş beklentisi ile açılan pozisyonlar) euro-dolardan daha iyi oynayabileceğiniz yerler var. Yen yurt içi tarafta iyi pozisyonlanmış durumda” dedi.

Euro yen karşısında, 133.70 yen ile 26 Mayıs’tan bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından yüzde 1.3 gerileyerek Tokyo saati ile 06:15’te 134.62 yenden işlem gördü. Euro dolar karşısında yüzde 1.3 kadar düşmesinin ardından yüzde 0.9 değer kaybederek 1.1017 dolara geldi.

Elmer, “Euro önümüzdeki ayda 130 yen civarına gerileyebilir” diye konuştu.