Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Piyasalar, Yunanistan'ın eurodan çıkışa yaklaşmasına ciddi tepki vermeyerek, yatırımcıların bu riskin kontrol altında olduğunu düşündüklerini ortaya koydu.

Yunan halkının yüzde 60'ın üstünde bir oranda kreditörlerin kurtarma programını reddetmesi sonrası, euro yüzde 1'den az değer kaybı yaşarken, hisse senedi volatilitesi iki haftanın en sert düşüşünü kaydetti. Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saati ile 08:25'te yüzde 0.9 gerilerken, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.8 düştü. 2 yıllık Yunanistan tahvilinin fiyatı 12.5 sent düşüşle euro başına 45.60 sente indi. Şanghay hisse senetleri, 3.2 trilyon dolarlık satışı durdurma arayışları sonrası yükseldi.

Frankfurt'ta bulunan DZ Bank Stratejisti Daniel Lenz "Herkes Yunanistan'ın münferit bir sorun olduğunun farkında gibi gözüküyor" diye konuştu.

Yatırımcılar daha riskli varlıkları satsalar da, kayıplar geçtiğimiz görülene göre sınırlı kaldı. Bu durumda Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in istifasının müzakerelere olumlu etki yapacağı beklentisinin de etkili olduğu belirtiliyor.