Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunan bir yetkili, Tsipras’ın Alman lider Merkel ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Reuters’in haberine göre, adını vermek istemeyen yetkili, Tsipras’ın Salı günü Euro Bölgesi liderleri zirvesinde yeni teklifler sunması üzerinde anlaşıldığını belirtti.

Euro Bölgesi maliye bakanları da, Salı günü TSİ 14.00'de başlayacak olağanüstü toplantıda Yunanistan'dan “yeni teklifler” beklediklerini açıklamıştı.

AMB üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer ise, Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasının mümkün olmadığını dile getirerek, “Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılmasının Lizbon Antlaşması'na aykırı olduğunu” ifade etti.

Öte yandan Yunan halkının kreditörlerin teklif ettiği koşulları reddetmesinin ardından 20 Temmuz Pazartesi Yunanistan’ın Euro Bölgesi’ndeki geleceğini şekillendirecek bir tarih olabilir. Yunanistan Devlet Bakanı Nikos Pappas Pazar gecesi yaptığı konuşmada, “Atina 20 Temmuz öncesinde Avrupalı kreditörleri ile bir anlaşmaya varabilir” demişti.

Yunanistan’ın yeni Maliye Bakanı Tsakalotos

Yunanistan’da Skai Tv'nin aktardığı habere göre, Euclid Tsakalotos Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı oldu.

1960’da Rotterdam’da doğan Tsakalotos, Oxford’da ekonomi ve felsefe okudu. Sussex Üniversitesi’nde yüksek lisansını, Oxford’da doktorasını tamamladı.