Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:20'de güncellendi)

Euro, Euro Bölgesi maliye bakanları ve liderlerinin Salı günü yapacakları zirve öncesinde beş haftanın en düşük seviyesine geriledi. Liderler bir araya gelerek Yunanistan’ın durumunu tartışacaklar.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Yunanistan için zamanın daraldığını söyledi. Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Yunanistan’da Pazar günü yapılan referandumun ardından bir araya geldiler. Yunan halkı referandumda kreditörlerin kemer sıkma taleplerini reddetti. Merkel ise referandumun sonucunu kabul ettiklerini dile getirerek, müzakere kapısının açık olduğunu tekrar etti.

Yunanistan ile ilgili henüz bir planın oluşmadığını vurgulayan Merkel, "Zaman daralıyor, Tsipras yarın önerisini sunmalı" ifadesini kullandı. Referandumun sonucuna saygı duyduklarını dile getiren Hollande, "Yunanistan'la müzakereler için kapılar açık" ifadelerini kullandı. Reuters’in haberine göre, adını vermek istemeyen yetkili, Tsipras’ın Salı günü Euro Bölgesi liderleri zirvesinde yeni teklifler sunması üzerinde anlaşıldığını belirtti. Euro Bölgesi maliye bakanları TSİ 14.00’te bir araya gelecekler.

Euro dolar karşısında, yüzde 1.3 kadar değer kaybetmesinin ardından Pazartesi günü yüzde 0.5 geriledi.

Melbourne’daki IG Ltd. piyasa stratejistlerinden Stan Shamu, “Çok fazla risk var. Ancak euroya baktığınızda güvenin herkesin düşündüğünden daha sabit olduğunu görülüyor” dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.7 zayıflayarak, New York saati ile 07:03'te 1.0976 dolar oldu. Euro yen karşısında yüzde 0.8 gerileyerek 134.48 yenden işlem gördü.

(15:20'de güncellendi)