Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin, hisse senedi piyasasındaki düşüşü engellemek için hükümet müdahalelerini hızlandırırken, yabancı yatırımcılar Şanghay hisselerini rekor düzeyde bir hızda satıyorlar. Öte yandan pek çok analist hisse senetlerindeki düşüşün kaçınılmaz olduğunu belirtmişti.

Şanghay-Hong Kong Borsa linki aracılığıyla yapılan Çin hissesi satışları Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. ABD’de opsiyon traderları, Çin hisselerinin Amerikan borsalarında 2011’den bu yana en büyük 1 günlük gerilemeyi kaydetmesinin ardından düşüşlere karşı sigortalama için rekor yakın fiyatlar ödüyorlar.

Çin hisse senetlerinde 3.2 trilyon dolar kayıp getiren düşüşü sonlandırmak için alınan son önlemler arasında devlet tarafından işletilen finans şirketlerinin hisse senedi alımı yapması ve ilk halka arzlasın askıya alınması bulunuyor. Aberdeen Asset Management’a göre alınan önlemler hükümetin daha piyasa odaklı bir ekonomiye geçiş taahhütlerini zayıflattı.

JPMorgan Asset Management Asya piyasaları baş stratejisti Tai Hui, “Kötü bir politikanın başka bir kötü politikayla kapatıldığı bir noktaya geliyoruz. Pek çok yatırım başka bir düzeltme geleceğinden endişeli” dedi.