Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "AB Komisyonu'na 'teröristler' denmesi kabul edilemez" dedi.

Juncker, "AB Komisyonu Yunanistan müzakerelerinin yeniden başlaması için çalışacak. Yunanistan'ın Euro'dan çıkışı senaryosundan kaçınılmalı. Yunan halkının neden 'Hayır' oyu verdiğini anlamamız gerekir" diye konuştu.

Juncker, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, "Bu istediğimiz bir Avrupa değil. Yunanistan büyük bir ulus ve Yunanistan'ı para birliğinin veya Avrupa Birliği'nin dışına atmak istediğimiz bir durum değil. AB Komisyonu, Yunanistan'la müzakerelerin yeniden başlatılması için çalışmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Juncker, "Şimdi sağduyu sahiplerinin müzakere etme zamanı. Bir çözüm bulmak zorundayız. Ancak bu çözüm bir gecede gelmeyecek. Eğer bugün bir sonuca varılırsa bu basit bir çözüm olacak. Bu akşam yeniden bir araya gelerek konuşuacağız, müzakere edeceğiz. Retorik dil kullanımını azaltacağız. Yunan halkına saygı duymakla birlikte Yunan halkının ne dediğini anlamak istiyoruz. Yunanistan hükümeti bugün Brüksel'de bizi bu durumdan kurtarmak için ne gördüğünü ifade etmeli" ifadelerini kullandı.