Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan’ın hisse senedi piyasası, banka tatilinin uzatılmasının ardından Salı ve Çarşamba günü kapalı kalmayı sürdürecek.

Borsa işletmecisinin sözcüsü Alexandra Grispou, “Atina Borsası’na alternatif olan piyasa da kapalı olacak” açıklamasını yaptı. Borç yüklü ülkede hisse senedi işlemleri, hükümetin bankaları kapatma ve sermaye kontrolleri uygulama kararı almasının ardından 29 Haziran’dan bu yana askıya alınmış durumda.

ABD’de listelenen exchange-traded fon (ETF), Yunanistan hisse senedi spekülatörleri için tek müsait yer. Avrupa listeli benzer bir fon geçtiğimiz hafta askıya alınmıştı. Global X FTSE Greece 20 ETF Pazartesi günü yüzde 7.5 aşağıda kapanış yaptı. ETF, Perşembe günü itibarıyla 4 gün içinde rekor sayıda hisse senedi işlemi yaptı. ETF, Yunanistan’ın hisse senedi piyasasının kapandığı gün yüzde 19 geriledi.

Yunan halkının referandumda kemer sıkma önlemlerini reddetmesinin ardından Başbakan Alexis Tsipras’a Yunanistan’ın Euroda’da kalmasını sağlayacak bir plan sunması için birkaç saatlik süre verildi. Euro Bölgesi maliye bakanları ve liderler, Salı günü bir araya gelecekler.