Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'da katıldığı iftar programında konuştu. Koalisyon görüşmelerine değinen Davutoğlu "Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz" diye konuştu.

Davutoğlu, "Herkesle müzakerelere başlayacağız, hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak. Eğer muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içine girerlerse ilk fırsatta hükümeti kuracağız" dedi.

Başbakan ayrıca, “Seçim sonrası herkesin muhasebe yapma vaktidir. Seçim sonuçlarına saygımız sonsuz. Seçim sonuçlarından hareketle herkes sağlıklı değerlendirme yapmak durumundadır” ifadelerini ekledi.

Çözüm süreci

Çözüm sürecine değinen Davutoğlu, "Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Gerçekten demokrasiye inananlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler, artık silahsızlanmadan bahsetmek durumundadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, milli birlik ve kardeşlik süreci söz konusu olacaksa, bilinsin ki 2013 Mayıs'ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye'nin barışına kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir" yorumunda bulundu.

Habertürk