Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'deki satış dalgasının ağırlaşması ve Yunanistan'ın riskli varlık talebini azaltması sonrası, düşüşü altıncı güne taşıyor. Güney Kore wonu iki yılın en zayıf seviyesine yaklaşıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin kayıpları önleme yönündeki çabalarının başarısız olacağı endişeleri sonrası, yüzde 3.9 geriledi. Hong Kong'daki Hang Seng China Enterprises Endeksi, 2011'den bu yana görülen en sert kayba yöneldi. Tayvan hisseleri de Ekim'den bu yana en büyük kayı kaydetti. Won yüzde 0.5 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.8 gerileyerek, Hong Kong saati ile 12:48'de 913.29 puan oldu. Endeks 16 Aralık sonrasındaki en düşük kapanış seviyesine geldi. Çin'deki Borsanın yüzde 43'ü, 1.3000 şirketin hisselerinin işleme kapatılmasının ardından, donduruldu. Satış dalgası 3.5 trilyon dolarlık değeri sildi. Avrupalı liderler, Yunanistan'a kurtarma programını kabul etmek için son tarih olarak Pazar gününü işaret etti.

Union Bank of the Phillipines Fon Yöneticisi Robert Ramos "Çin volatiliteyi artırıyor. ABD gibi ülkelere risk kaçışı, Çin ve Yunanistan konuları gündemden düşene dek sürecek" ifadelerini kullandı.