Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ukrayna'nın devlet bankası "Oschadbank", Kırım'ın yasa dışı ilhakı sonucunda uğradığı zarar ve mal kayıpları nedeniyle Rusya'ya karşı 15 milyar Hryvna'lık (yaklaşık 680 milyon dolar) tazminat davası açtı.

Başbakan Arseniy Yatsenyuk, bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Oschadbank, Kırım'ın yasa dışı ilhakından dolayı uğradığı zarar ve mal kayıplarından dolayı Rusya'ya karşı 15 Milyar Hryvna miktarında tazminat davası açtı" dedi.

Yatsenyuk, diğer devlet kurumlarının da Oschadbank'ı örnek alarak, Kırım'ın yasa dışı ilhakından dolayı uğradığı zarar ve mal kayıplarının tazmin edilmesi için Rusya'ya karşı dava açması çağrısında bulundu.

Başbakan Yatsenyuk, daha önce hukukçulara, Kırım'ın yasa dışı ilhakı sonucunda devlet kurumlarının uğradığı zarar ve mal kayıplarının tazmini için dava açması çağrısında bulunarak, "Rusya, Kırım'ın yasa dışı ilhakı, doğu bölgelerine saldırması ve insan kayıpları için jeopolitik ve ekonomik olarak cezalandırılmalıdır" ifadesini kullanmıştı.

AA