Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Önümüzdeki hafta ekonomi gündeminde TBMM'de yapılacak olağanüstü ''terör'' toplantısı, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı, ABD büyüme verisi ve koalisyon görüşmeleri olacak.

İşte beş maddede haftanın gündemi:

1- TBMM'de olağanüstü toplantı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, bu hafta meydana gelen terör olayları ve sınır ötesine yapılan operasyonların ardından Çarşamba günü olağanüstü toplanacak. HDP ve CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısına, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan olumlu yanıt gelmişti.

2- Koalisyon görüşmeleri

Koalisyon kurmaları olası görülen tek partiler olan AK Parti ile CHP heyetleri arasındaki ilk görüşme Cuma günü gerçekleşti. Çalışacakları konuları belirleyen heyetlerin hafta başında yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

3- Fed kararı

Fed yetkilileri iki günlük toplantılarına Salı günü başlayacak. Çarşamba günü ise faiz kararı ve sözlü yönlendirmenin yayınlanması bekleniyor. Fed'den faiz değişikliği beklenmezken, açıklamada güçlü gelen ekonomik verilere atıf yapılacağı tahmin ediliyor.

4- ABD verileri

ABD ekonomisinin ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla büyümesi Perşembe günü açıklanacak. Ekonomistler ilk çeyrekteki yüzde 0.2'lik daralmanın ardından yüzde 2.5'lik bir büyüme bekliyor. Amerika'da ayrıca dayanıklı tüketim malı siparişleri de açıklanacak. Bu hafta ABD'de aynı zamanda finansallar da açıklanmaya devam edecek.

5- Yunanistan müzakereleri

Yunanistan ve uluslararası kreditörler 86 milyar euroluk üçüncü kurtarma programını görüşecek.