Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Resmi Parasal ve Finansal Kuruluşlar Forumu'nun yayınladığı kayıtlara göre Yunanistan'ın eski maliye bakanı Yanis Varoufakis, Başbakan Alexis Tsipras tarafından ülkeyi drahmi kullanımına götürecek paralel bir ödeme sistemi konusunda acil eylem planı için görevlendirilmiş.

Varoufakis istifa ettikten 10 gün sonra yatırımcılara bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmanın kayıtları bugün Resmi Parasal ve Finansal Kuruluşlar Forumu tarafından kendisinin onayıyla yayınlandı. Konuyu Pazar günü Yunan Kathimerini gazetesi ayrıntılarıyla gündeme taşımıştı.

Kayıtlarda Varoufakis, "Sadece gizlilik içinde bu sistemin çalışmasını sağlamak için her vergi numarasına ilişik olan karşılıklar yaratmayı planlıyorduk" ifadelerini kullanıyor.

Eski bakan yorum yapmaktan kaçınırken Kathimerini'deki makaleye yanıt olarak Twitter'da "Yunanistan vatandaşlarının vergi numaralarını 'kaçırıyordum'. Doğrusu bana iftira atanların hayal gücünden etkilendim" yazdı.

Varoufakis kayıtlarda bu planın uygulanması için bir çocukluk arkadaşını bakanlıkta görevlendirdiğini ve hala bu planın Başbakan Tsipras'tan nihai onay alması gerekebileceğini ifade ediyor. Varoufakis, "Bankalar kapandığında harekete geçmek için Başbakan'dan yeşil ışık almak için hazırdık" ifadelerini kullanıyor.