Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:25'te güncellendi)

Şirket birleşme haberleri Avrupa hisse senetlerinin son altı günde ilk kez yükselmesine neden oldu ve Çin'deki sert satışların yayılmasına direnç oluşturdu. Tahviller düşerken, petrol kayıplarını beşinci güne taşıdı ve Rus rublesinin düşmesine neden oldu.

Stoxx Europe 600, Londra saati ile 10:55'te yüzde 1.2 yukarıda seyrederken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, ABD hisse senetlerinin de yukarı yönde hareket edebileceğini işaret ediyor. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, bu haftaki 105 milyar dolarlık tahvil satışı öncesi, beş günlük rallisini durdurdu. Petrol ayı piyasasındaki düşüşünü daha da genişletirken, ruble dolar karşısında zayıfladı ve Mart ayından bu yana ilk kez 60 seviyesi geçildi. Şanghay'da hisse senetleri yaklaşık üç haftanın en düşük seviyesinden kapandı.

Salı günü Avrupa'da ilaç, kamu hizmetleri ve sigorta sektörlerindeki birleşme anlaşmalarına ilişkin haberler, bu hafta Çin piyasasındaki sert satışlara rağmen, yatırımcıların güvenlerinina rtmasına yardımcı oldu. ABD'de bugün konut fiyatları ve Tüketici Güveni verileri açıklanacak. Fed politika yapıcılarının iki gün sürecek olan toplantıları bugün başlıyor.

Londra'da Market Securities şef Avrupa stratejisti Stephane Ekolo, "Bu anlaşmalar ve olası anlaşmalar piyasa için olumlu bir gelişme olarak görülebilir," dedi ve "Ekonominin daralacağını düşünüyorsanız, alışveriş çılgınlığına devam etmezsiniz" şeklinde görüş bildirdi.

(13:25'te güncellendi)