Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye’nin çağrısı ile Brüksel'de olağanüstü toplanan NATO elçileri toplantısının ardından yayınlanan açıklamada, "Türkiye'ye karşı yapılan terörist saldırıları şiddetle kınıyor, Suruç ile birlikte diğer saldırılarda hayatını kaybeden askerler ve polislerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türkiye ile güçlü bir dayanışma içindeyiz. NATO'nun güney doğu sınırında gerçekleşen gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Türkiye'nin yanında yer alacaklarını” belirterek, "Türkiye NATO'dan daha fazla askeri yardım talep etmedi. Bütün müttefikler IŞİD ile mücadele kararında. Afganistan'da olanları unutmamalıyız" dedi.

Stoltenberg, "Türkiye’nin açıklamakta olduğu güvenli bölge konusunda NATO’nun tutumu ne şekilde?" sorusuna, "NATO bu çabaların bir parçası değil, ikili olarak Türkiye ve ABD arasındaki görüşmelerin konusu. Ve Burada Türkiye’nin çabalarını memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye hâlihazırda katkı sağlamaktadır. Ilımlı muhalefetin eğitimi konusunda katkı sağlamakta" şeklinde yanıt verdi.