Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:00'te güncellendi)

Analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkan şirkt karları Avrupa hisselerinin yükselmesine neden olurken, gelişen piyasa hisse senetleri, Fed'in bu akşam bitecek olan para politikası toplantısı öncesi, iki yılın en düşük seviyesinden toparlandı. petrol değer kaybetti ve emtia üreten ülkelerin para birimlerini aşağı çekti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 10:30'da yüzde 0.6 yükseldi. Çin hisse senetleri gelişen piyasa hisselerindeki yükselişlere öncülük etti ve son dört günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. Avustralya ve kanada dolarları, petrol fiyatlarının ABD'de artışını ikinci haftaya taşıması beklenen petrol stok verileri öncesi değer kaybetmesi ile birlikte, önemli para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti. Rus rublesi, merkez bankasının Döviz alımlarını askıya almasının ardından bu yılın en uzun düşüş serisini sonlandırdı.

Bayer AG ve PSA Peugeot Citroen gibi şirketlerin karları analistlerin tahminlerinden daha iyi çıkarken, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE'nin karı son üç yılın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. ABD'de bugün kar açıklayacak şirketler arasında Facebook Inc. yer alıyor.  Yatırımcılar, Fed'in Eylül ayında boçlanma maliyetlerini artırıp artırmayacağını anlayabilmek için işaretler bulmak amacıyla bugünkü Fed toplantısının ardından yapılacak açıklamayı bekliyor. Faizin eylül ayında artırılma ihtimali yüze 50 olarak görülüyor.

Dusseldorf, Almanya'da Meriten Investment Management GmbH'den Tobias Britsch, "Avrupa'nın kar sezonu iyi gidiyor," dedi ve "Tahminlerin kar sezonu öncesi biraz aşağıda geldiği dikkate alındığında, bu açık bir şekilde iyi bir işaret" yorumunda bulundu.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık tahsisi müdürü Nader Naeimi, "Sıklıkla çok sayıda hisse senedi değer kaybettiğinde, bir sıçrama görülür," dedi ve "Odaklanma küresel koşullara bağlı olarak Fed üzerinde olacak. Küresel boyutta gerçekleşenler tamamaen göz ardı edilemez" şeklinde görüş bildirdi.

(13:00'te güncellendi)