Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolarda yükseliş bekleyenler, Fed politika yapıcılarından artırım zamanlaması ile ilgili verilere bağlı olunduğu vurgusunun geleceğini düşünüyor. Dolayısıyla Fed Başkanı Janet Yellen’in iki günlük toplantının ardından Çarşamba günü hiçbir ipucu vermeyeceğini varsayıyorlar.

Dolar göstergesi, bu hafta her gün gerileme gösterdi. Yatırımcı, beş haftalık yükselişin ardından bekleme moduna girdi. Dolar satın alımı opsiyonları bu ay ekonomik istatistikleri takip etti. Opsiyonlar geçtiğimiz hafta 10 ayın en düşük seviyesine geriledi ve perakende satışlardaki sürpriz düşüş ile şiddetlendi, ardından işsizlik maaşı başvuru verisi ile toparlandı.

Sydney’deki Westpac Banking Corp. Döviz ve emtia strateji müdürü Robert Rennie, “Fed sabit ve önceden belirlenmiş bir yolda değil. Ancak acil durum politika düzenlemelerinden çıkmaya meyilli görünüyorlar. Toplantı sonrası gelecek açıklama dolar için en kötü ihtimalle nötr olacak, en iyi ihtimalle ise makul seviyede yükseliş getirecek” dedi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek Tokyo saati ile 13.10’da 1,202.65 puan oldu. Endeks bu hafta yüzde 0.6 geriledi. Endeks, Cuma günü 1,212.78 puan ile 19 Mart’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 1.1077 dolardan işlem gördü. Dolar yen karşısında yüzde 0.1 gerileyerek 123.44 yene geldi.