Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senedi işlemleri, hükümetin 3.5 trilyon dolar değer kaybeden piyasayı desteklemeye çabalaması ile düşüş gösteriyor. Gösterge hisse senedi endeksi kazanç ve kayıplar arasında dalgalanıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.6 kadar yükselmesinin ardından yüzde 0.2 gerileyerek gün ortasında 3,655.27 puana geldi. Aracı kurumlar finans hisselerinde kayıplara öncülük etti. Şanghay’da işlem hacmi Haziran ayındaki zirve seviyenin yarısı seviyesine indi. İşlem hacminin düşmesinde yatırımcı ve kredili işlem yapan trader ilgisinin zayıflaması etkili oldu. Yeni hisse senedi yatırımı yapanların sayısı rekor düşük seviyeye inerken, kredili işlemler 4 ayın en zayıf seviyesine geriledi.

Hükümet bu hafta yaptığı duyuru ile piyasalara desteğin geri çekilmeyeceği sözü verdi. Son açıklanan veriler yatırımcı güveninin gerilediğini gösterdi. Gösterge endeks geçtiğimiz 4 günde yüzde 11 düşüş kaydetti.

Çin’in menkul kıymet regülatörü Salı günü yaptığı açıklamada, Pazartesi günü görülen satış dalgasını incelediğini belirtti. Şanghay endeksi Pazartesi günü 8 yılın en büyük kaybını göstermişti.