Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin’in hisse senedi piyasasında yatırımcı heyecanını canlandırma çabaları pek fazla ilgi görmüyor. Kredili işlem yapan traderlar satışa giderken, yeni hisse senedi hesapları geriliyor.

Spekülatörler, Salı günü borç para ile yapılan işlemleri 4 ayın en düşük seviyesine indirdiler. Yeni hisse senedi yatırımcılarının sayısı geçtiğimiz hafta Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Çin’de 90 milyon yatırımcının hisse senetlerine gösterdiği ilgi zayıflarken, bireysel yatırımcıların işlemlerin yüzde 80’inden fazlasını oluşturduğu bir piyasaya destek sağlamanın zorluğu gözler önüne seriliyor. Şanghay Bileşik Endeksi, hükümetin destek önlemlerine rağmen Salı günü 8 Temmuz’daki düşük seviyesinden gösterdiği yükselişin tümünü silmeye yaklaştı. Hükümet önlemler kapsamında devlet tarafından işletilen bir finans kurumuna 480 milyar dolar ile piyasayı destekleme görevi verdi.

Şenzen’deki Guosen Securities Co. traderlerından Yan Liu, “Yatırımcılar daha ihtiyatlı hale geliyor ve kaldıraç almaya isteksizler” dedi.