Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Son 10 günlük süreçte tansiyonun ciddi oranda arttığı yurtiçi piyasalarda bugün koalisyon görüşmesi ve ABD Merkez Bankası Fed'in kararı takip ediliyor.

Borsa İstanbul 100 endeksi dün haftalık kaybının bir kısmını geri alırken, Türk Lirası da dolar karşısında sınırlı bir yükseliş sağlamıştı. Fed kararı Türk varlıkları için yönü belirleme konusunda çoğu zaman etkili olsa da, son dönemde içeride yaşanan siyasi gerginlik ve güvenlik riskleri, bu etkiyi sınırlıyor. Bu durum da Dolar/TL 'nin dolar endeksinden bağımsız hareket etmesiyle ortaya çıkıyor.

Siyaset gündemi

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ikincisi dün gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti ile gerçekleştirdikleri koalisyon görüşmesine ilişkin, "Bugün ele alınan başlıklar; Temel özgürlükler, anayasa, yargı sistemi, hukuk düzeni. Bu çerçevede, akla gelecek her konu, çok net bir şekilde masaya getirildi, ifade edildi." dedi. Heyetlerin bugün yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

Fed kararı

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük toplantısı bugün sona erecek. Herhangi bir faiz artışı beklenmeyen FOMC'nin ardından TSİ 21'de sözlü yönlendirme yayınlanacak. Uzmanlar açıklamanın yalnızca sıkılaşmanın zamanlaması için takip edileceğini ifade etseler de, söylemde ciddi bir değişiklik beklenmiyor. 

UBS: TL'de zayıflama sürer

UBS'in Londra ofisi döviz stratejisti Manik Narain'e göre, UBS, Türk Lirası'nda dün görülen yükselişi, Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesi kısa vadeli kar realizasyonu olarak göüyor ve TL'deki zayıflamanın, Fed'in faiz artırımına doğru hareket etmesi ile birlikte devam etmesini bekliyor.

Borsa yeniden alıcılı seyrediyor

BIST 100 günü yatay seyirle 78.079 puandan tamamladı. Dolar/TL ise TSİ 18:00'de yatay seyirle 2,7589 seviyesindeydi. Euro/TL 3,0447 olurken, sepet kur 2,9014 düzeyindeydi.

2 yıl vadeli gösterge tahvil faizi ise yüzde 10,10 oldu.

(18:01'de güncellendi)