Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Royal Bank of Scotland, ABD'deki Citizens bankasındaki hisselerinin ilk etapta yaklaşık yüzde 16'lık kısmı için satış hazırlıkları yapıldığını, yıl sonuna kadar ise tüm hisselerinin satılmasının planladığını açıkladı.

RBS'den yapılan açıklamada, bankanın, Citizens bankasındaki toplam değeri yaklaşık 2,6 milyar dolar olan yüzde 16'lık hissesini halka arz yoluyla satmaya hazırlandığı bildirildi. Halka arzın tamamlanması durumunda RBS'nin Citizens'taki payı yüzde 24,7'ye gerilemiş olacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan RBS üst yöneticisi Ross McEwan, "Citizens bankamızın sermaye planının önemli bir parçası. Bu plan İngiltere'de daha basit, güçlü ve işlevsel İngiltere odaklı bir bankanın oluşmasına yardımcı olacak. Bu yılın sonuna kadar Citizens'tan tamamen çıkmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

RBS, Citizens'ı 1988 yılında satın almıştı. Citizens ardından 25 satın alım daha gerçekleştiren RBS, son olarak 2004 yılında 10,5 milyar dolar karşılığında Charter One'ı bünyesine katmıştı. Küresel finans krizinin başladığı 2008 yılında yaşadığı mali sorunlardan dolayı yüzde 78 hissesi İngiltere'nin kurtarma programı kapsamında devlet tarafından satın alınan RBS, ABD'deki perakende bankacılığı alanından çıkarak İngiltere'deki varlığını artırmayı planlıyor.

AA