Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çin'in başkenti Pekin'deki ofisinin resmi açılışını yarın gerçekleştirecek. MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Pekin'de bulunan ofisin resmi açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor.

MÜSİAD'ın 2014 yılından itibaren faaliyet gösterdiği Çin Halk Cumhuriyeti Temsilciliği'nin Pekin'de bulunan SOHO WANGJING İş Merkezi'ndeki ofisinin resmi açılışı 30 Temmuz 2015 Perşembe günü yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Çin Ofisi'nin Asya'da bulunan önemli temsilciliklerden biri olacağını belirterek, "Kendi adıma 1990 yılından beri ticari ilişkim olan Çin ile bundan sonra sadece ticaret değil, başta MÜSİAD üyeleri olmak üzere tüm iş adamlarımızla daha fazla yatırım ve üçüncü ülkelerle iş birliği alanında daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Pekin'de MÜSİAD Çin Temsilciliği'ni açmanın 25 yıllık MÜSİAD tarihinin önemli noktalarından biri olduğunu aktaran Olpak, "11 bini aşan üyemizle, Türkiye'de 86 noktada, 72 ülkede 166 irtibat noktasında, güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışırken, 6 yerde resmi temsilcilik açmaya karar vermiştik. Ankara, Brüksel, Washington temsilciliklerimiz açıldı. Perşembe günü de Pekin açılışımızı yapacağız. Bu yıl içinde Moskova ve sonrasında Addis Ababa açılışlarıyla, hedefimizi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

AA