Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, iki haftanın en büyük kazancını sağlamasının ardından yatay seyrediyor. Fed’in faiz artışı hakkındaki kararını bugün gerçekleştirdiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından açıklaması bekleniyor.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saati ile 10:03’de yüzde 0.1 artış ile 2,095.96 puana geldi. Dow Jones Endeksi 34.36 puan veya yüzde 0.2 yükseliş ile 17,664.63 puan olurken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.1 düşüş kaydetti.

Gilead Inc. çeyreklik satışlarının tahminleri aşması üzerine yüzde 4.2 kazanç sağlarken, Twitter satış rakamlarının iyi gelmesine rağmen kullanıcı sayısının artmamasına yönelik sinyaller doğrultusunda yüzde 14 düşüş kaydetti. General Dynamics Corp. kazanç tahminlerinin yükselmesi ile yüzde 5.9 yükseliş kaydetti.

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran'da aylık bazda artış beklentisine karşılık, düşüş kaydetti. Bekleyen konut satışları Haziran ayında yüzde 1.8 düşerken, beklenti yüzde 0.9 artış idi. Satışlar yıllık bazda ise yüzde 11.1 arttı ve beklentiyi karşıladı.