Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, devletin hisselere destek sağladığı spekülasyonu karşısında traderların kaldıraçlı iddiaları azaltmaları ve işlem hacminin gerilemesi ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1 kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek yerel saat ile 13.13’te 3,797.84 puana geldi. PetroChina Co. enerji hisselerinde yükselişlere öncülük etti. Gemicilik şirketleri ralliyi genişletti. Perşembe günü toplam 513 şirketin işlemler Çin Borsalarında askıya alınmış durumda. Söz konusu rakam piyasanın yüzde 18’ine denk geliyor. Bir önceki gün kapanışta işlemleri askıya alınmış şirket sayısı 518’di

Gösterge endeks Çarşamba günü 3 günlük düşüşü sonlandırdı. Hisse senetleri işlemlerin son saatinde yükseliş gösterdi. Şanghay’da işlem hacmi Haziran ayındaki zirvenin yarı seviyesine indi. Çin hisselerindeki ralliyi tetiklemiş olan kredili işlemler 4 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Hong Kong’daki Rabobank Group finans piyasaları müdürü Michael Every, “Kredili işlemlerdeki düşüş insanların pozisyonlarından çıkmaya çalıştığı anlamına geliyor. Piyasa düşmezse bu, PBOC’un satın alım yaptığını gösterir Piyasalar gibi görünüyor” dedi.