Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, NTT Docomo Inc.’ten Hitachi Ltd.2ye güçlü gelen kar açıklamalarının hisse senetlerini desteklemesi ile değerleniyor. Yen, Fed’in faiz artırımı önündeki engellerin küçüldüğünü belirtmesi ile zayıfladı.

NTT Docomo, karının beklentileri aşmasının ardından yüzde 5 prim yaptı. Hitachi, ilk çeyrek net gelirinin yüzde 31 artması ile yüzde 8 yükseldi. Zayıflayan yen ve yeni video oyunu satışları Nintendo Co.’nun karını yükseltti ve hisselerini yüzde 9.1 artırdı. Panasonic Corp. karının beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 5.4 geriledi.

Topix endeksi yüzde 1.1 yükselerek Tokyo saati ile 12.37’de 1,652.41 puana geldi. Aracı kurumlar kazançlara öncülük ederken, ilaç üreticileri geriledi. Nikkei 225 Stcok Average yüzde 1.2 artış göstererek 20,550.94 puan oldu. Yen dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 124.13 yenden işlem gördü ve düşü 2. güne taşıdı. Fed, ABD işgücü piyasası ve konut sektörünün gelişme gösterdiğini belirtti. Ancak faiz artırımı zamanlaması ile ilgili detay vermekten sakındı.