Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Perşembe günü yayımladığı ekonomik bültende, “AMB Yönetim Kurulu finans piyasalarındaki durumu yakından takip etmeyi sürdürecek. Para politikası duruşuna ve fiyat istikrarı görünüme yönelik potansiyel etkiler izlenecek” açıklamasını yaptı.

Bültende şu açıklamalar yer aldı:

“Yönetim Kurulu, para politikasında sağlam bir temele dayanmayan bir sıkılaşma görüldüğünde veya fiyat istikrarı görünümü maddesel olarak değiştiğinde yetkisindeki uygun tüm araçları kullanacak. Euro Bölgesi finans piyasalarındaki son gelişmeler artan volatilite ile şekillendi. Yunanistan ve resmi kreditörleri arasındaki müzakereler ile ilgili belirsizlik volatilitenin artmasına neden oldu. Varlık alım programları düzgün bir şekilde devam ediyor. Ekonomik toparlanmanın genişlemesi bekleniyor.”

Yönetim Kurulu, para politikasının istikrarlı bir şekilde sürdürüleceğini belirtti. AMB, “Tüm politika önlemlerinin tamamıyla uygulanması Euro Bölgesi ekonomisini destekleyecek ve enflasyonu yüzde 2’ye yakın seviyelere çekecek” ifadelerini kullandı.