Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu ile stratejik ortaklık kurmak üzere anlaştığını duyurdu.

Discovery Communications'tan yapılan açıklamaya göre 220'den fazla ülkede yaklaşık 3 milyar aboneye sahip olan şirket, Doğuş Yayın Grubu ile yaptığı anlaşma ile Türkiye'deki kanal sayısını 13'e çıkardı.

Açıklamaya göre, ortaklığın ilk aşamasında Doğuş Yayın Grubu, 1 Eylül itibariyle Discovery'nin Türkiye'deki tek reklam satış temsilcisi olarak atanacak. Discovery Communications ayrıca Doğuş Yayın Grubu'na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e'yi de satın almaya karar verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Discovery Networks CEEMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli, Türkiye'nin Discovery olarak 17 senedir çok önem verdikleri bir pazar olduğunu bildirdi.

Discovery'nin küresel başarısının her zaman güçlü yerel takımlar oluşturma ve yeni fırsatları değerlendirerek ana pazarlarında etkinliğini büyütmeye dayandığını aktaran Kieli, "Reklam satış temsilciliğinin Doğuş Yayın Grubu'na verilmesi ve CNBC-e kanalının satın alınması gibi yeni yatırımlarımız ile büyüyen işbirliğimiz sayesinde Türkiye'deki faaliyetlerimiz yeni bir seviyeye ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise kurulduğu günden beri Doğuş Yayın Grubu'nun dünyanın lider markaları ile ortaklıklar yaparak uluslararası arenada örnek gösterilen başarılı işbirlikleri gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"Doğuş Yayın Grubu'nun Discovery ile yıllardır süregelen bir işbirliği bulunmaktadır ve bu ortaklık ile iki grup arasındaki işbirlikleri resmiyet kazanmıştır. Doğuş Yayın Grubu olarak bu heyecan verici ortaklık sayesinde Discovery Communications ile daha çok işbirliği fırsatlarının doğacağına inanıyoruz"

Discovery Türkiye Genel Müdürü Sissian Margos, Doğuş Holding işbirliğindeki tüm süreçleri yönetecek ve sahada stratejik liderlik görevini üstlenecek.

AA