Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:45'te güncellendi)

Dolar, ABD'de ücret artışının rekor seviyede düşük çıkmasının ardından Haziran başından bu yanan en büyük düşüşü sergiledi ve haftalık kazancını sildi. Söz konusu veri ile Fed’in Eylül ayında faiz artışına gitme olasılığı zora girdi.

ABD’de ikinci çeyrekte ücretlerin kayıtların tutulmaya başlandığı 1982 yılından bu yana en düşük seviyede çıkması ile Bloomberg Spot Dolar Endeksi haftalık kazancını kaybetti. Çarşamba günü gerçekleşen Fed toplantısının ardından yükselişini pekiştirenj dolar böylece kazancını sildi.

New York’taki Mizuho Bank Ltd. kur stratejisti Sireen Harajli, “Açıklanan veride yakın zamanda bir faiz artışını destekleyecek düzeyde bir içerik bulunmuyor. Bu nedenle, beklentilerin aksine bir veri gelmesi halinde doların kazancı kolayca buharlaşabiliyor” yorumunu yaptı.

Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, 8 Haziran’dan bu yana New York saati ile 09:15’te yüzde 0.9 geriledi ve 1,200.60 puana geldi. Endeks Perşembe günü 1,215.35 puan ile 18 Mart’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

(16:45'te güncellendi)