Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, geçmiş hareketlenmeler dikkate alındığında gelecek ay yaz tatili sezonu süresince ralli yapmaya hazırlanıyor.

Bank of America Corp. verilerine göre ABD tahvilleri, geçmişteki 17 Ağustos’un 15’inde yükseliş gösterdi. Morgan Stanley, işlem hacminin düşmesi ile birlikte yatırımcıdaki güvenli varlık iştahının Ağustos ayında arttığını belirtti. Nomura Holdings, müşterilerine ABD tahvillerinin söz konusu dönemde yükseliş göstermeye meyilli olduğunu hatırlattı.

Matthew Hornbach liderliğindeki Morgan Stanley analistleri konu ile ilgili, “Ağustos ayında tahvil faizleri düşebilir ve dolayısıyla total getiriler yükselebilir” değerlendirmesi yaptı.

Ağustos ayı ABD Hazine tahvilleri için ikinci bir fayda daha getiriyor. Gelecek ay Fed toplantısı yok. Bu da merkez bankasının faizi artırmak için Eylül, Ekim veya Aralık ayına kadar bekleyeceği anlamına geliyor. Fed Başkanı Janet Yellen, Temmuz ayında borçlanma maliyetlerinin yılsonundan önce artırılmasını beklediğini belirtmişti.  

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi Londra saati ile 06.42’de yüzde 2.26 seviyesinde yatay bir izledi. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 98 27/32 seviyesine geldi.

ABD tahvilleri Temmuz ayında yüzde 0.8 getiri sağladı ve Ocak ayından bu yana en büyük aylık yükselişe ilerliyor. Tahviller 2015’te yüzde 0.6 yükseldi.