Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadele operasyonlarının silahlar bırakılana kadar devam edeceğini söyledi.

Davutoğlu'nun TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilen "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programında yaptığı konuşmanın öne çıkan başlıkları şöyle;

Terörle mücadelede toplum omuz omuza vermeli. En büyük özgürlük yaşama özgürlüğüdür ve kamu düzeninin olmadığı yerde yaşama özgürlüğü yoktur. Kamu düzeni, güvenlik ve özgürlük bir arada olmalı. 7 Haziran sonra yeni tablo ortaya çıktığında biz temel ilkeden hareket etmeye çalıktık. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağımızı ve milli iradeye saygı gösteren hükümet oluşumu için çaba göstereceğimizi ifade etmiştik. Saldırılar 78 milyona yapılan saldırılardır. 11 Temmuz'da KCK ateşkesi bitirdiğini ilan etti. Hükümet kurma çabaları sürerken birileri düğmeye bastı. DAEŞ dinimizin dünyasındaki algısına darbe vuran terörist örgüt. PKK da halk savaşına başlatır şeklinde Adıyaman'da saldırıya geçti. DAEŞ, PKK, DHKP-C'nin saldırılarına maruz kaldık. HDP Eş Başkanlarına sesleniyorum operasyonlar 23 Temmuz'u 24 Temmuz'a başlayan gece oldu. Polisimiz 21 Temmuz'da şehit edildi. sadece güvenlik yöntemleri ile başarıya ulaşmak mümkün değil. Üç ayaklı operasyon başlattık. Ben buna huzur ve demokrasi operasyonu diyorum. Askerimize sıkılan bir kurşunun bedeli o kurşunu sıkanların tümünün tafsiyesi ile sonuçlanacak. Kimse bir daha sınırlarımıza bu şekilde böyle bir şeye cesaret edemesinler. PKK'nın bilinen tüm sığınakları imha edildi.

Çatışmasızlıktan bahsettiğiniz 2013'ün Mayıs'ın da bahsettiğiniz gibi silahların bırakılmasıysa o zaman çatışmasızlık, çözüm süreci anlam taşır. Bu operasyonları sürdürürken silahlar bırakılana, gruplar Türkiye'yi terk edene kadar operasyonlar sürecek. HDP Eş Başkanı çatışmasızlık dönemine girelim, başbakan'ın silahları bırakma çağrısı gerçekleşebilir değildir dedi.

Siz vatandaşlarımızın oyları ile geldiniz. Gayri meşru silahlı mevcudiyeti nasıl savunursunuz? Hangi gerekçesi ile, hangi modern toplumda bir parlamenter aynı zamanda sırtımızı silahlı terör örgütlerine dayadık cüretini gösterir. Düşünen Avrupa'da bir ülkede birisi çıkacak sırtımı El Kaide'ye dayadım diyecek.

Eş zamanlı üçüncü ayak olarak Türkiye'nin tüm şehirlerinde pilot 39 şehirde bugüne kadar devam eden operasyonlarda PKK, DEAŞ ve DEAŞ operasyonlarına karşı huzur operasyonları yapıldı. çarşamba gece yarısı itibari ile 1302 terör zanlısı gözaltına alındı. 

Habertürk