Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre 1.638,19 puan artarken, toplam işlem hacmi 4 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 3,06, holding endeksi yüzde 2,20 yükseliş kaydetti. Yatırımcısına en çok kazandıran sektör endeksi "bankacılık" olurken, kaybettiren iki sektör endeksi ise yüzde 0,69 ile "taş, toprak" ve yüzde 0,19 ile "ticaret" oldu.

Güne, yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, açıklanan dış ticaret açığı verisinin 6,2 milyar dolara gerilemesi ve piyasa faizlerinin, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın "sadeleşme" açıklamalarının ardından başlayan düşüşünü bugün de devam ettirmesiyle gün boyu pozitif bir seyir izledi. 

Analistlerin endekste direnç olarak nitelendirdikleri 79.000 puanın aşılması ile özellikle banka pay piyasalarında alımlar güçlendi ve gün içinde 80.000 sınırına kadar yükselen endeks haftalık bazda yüzde 1,52 değer kazandı.

Analistler, bankaların açıkladığı ilk yarı karlarının beklentilerden iyi olması ve diğer ülke piyasaları ile karşılaştırıldığında banka pay piyasalarının ucuz kalmasının alımları tetiklediğini ifade ediyor.

Gelecek hafta yurt içinde TÜFE verileri ve koalisyon görüşmeleri, yurtdışında ise ABD tarım dışı istihdam verisi başta olmak üzere açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini belirten analistler, BIST 100 endeksinin 80.100 ve 82.500 seviyelerinin direnç, 77.500 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

AA