Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ağrı Valiliği'inden, Doğubayazıt ilçesinde jandarma karakoluna patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında, 2 askerin şehit olduğu, 31 askerin yaralandığı kaydedildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 03.00 sıralarında Doğubayazıt ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Iğdır karayolundaki Karabulak Jandarma Karakoluna yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırıda 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 31 güvenlik görevlisinin yaralandığı ifade edildi.

Hastanede tedavi gören askerleri ziyaret eden Vali Musa Işın, saldırıya uğrayan jandarma karakolunda incelemelerde bulundu

Ağrı Valisi Musa Işın, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti, karakolda incelemelerde bulundu.

Vali Işın, Doğubayazıt ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karabulak Jandarma Karakoluna 03.00 sıralarında yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü traktörle gerçekleştirilen intihar saldırısının ardından Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi gören askerleri ziyaret etti.

Sağlık durumları hakkında bilgi aldığı askerlere "Geçmiş olsun" dileklerini ileten Işın, daha sonra jandarma karakolunda incelemelerde bulundu.

Bu arada, ilçe merkezinde de hissedilen ve adeta deprem korkusu yaşatan patlamanın etkisiyle Karabulak köyündeki çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırıldı.

Patlamanın ardından çift yönlü ulaşıma kapatılan Doğubayazıt-Iğdır karayolundaki çalışmalar ve teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

Saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oldu.

Saldırıda şehit düşen askerlerin Adıyaman nüfusuna kayıtlı Medet Mart ile Siirt nüfusuna kayıtlı Mansur Cengiz olduğu belirtildi.

Şehitlerin cenazelerinin, otopsi işlemlerinin ardından düzenlenecek törenle memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan, patlamada ağır hasar gören Karabulak Jandarma Karakolunun ön cephesi, brandayla kapatıldı. Karakolda inceleme yapan uzman ekipler, saldırıya ilişkin delilleri olay yerinden toplarken, güvenlik güçleri de sinyal kesici ve zırhlı araçlarla karakol çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Saldırının ardından ulaşıma kapatılan Doğubayazıt-Iğdır karayolu, inceleme sonrasında yeniden açıldı.

Saldırıda yaralanan 31 askerden 4'ünün sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma karakoluna patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında yaralanan 31 askerden 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Karabulak Jandarma Karakoluna düzenlenen intihar saldırısında 2 askerin şehit olduğu, 31 askerin yaralandığı belirtildi.

Uzun namlulu silahların da kullanıldığı saldırıda yaralanan askerlerden 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Öte yandan, Mardin'in Midyat ilçesi Şenkaya Mahallesi mülki sınırlarındaki BOTAŞ boru hattının emniyetini sağlayan askerlerin geçişi sırasında, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda bir askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, yüce milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Saldırıda yaralanan 2 asker, Erzurum'a getirildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında yaralanan 2 asker Erzurum'a getirildi.

Doğubayazıt Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından 2 asker, helikopterle Erzurum'a sevk edildi.

Bölge Eğitim ve Araştırma ile Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Saldırının ardından 4 asker de sabah saatlerinde Erzurum'a sevk edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e telgraf göndererek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde jandarma karakolunu hedef alan terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın, söz konusu terör saldırısında, iki askerin şehit olması ve 31 askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız telgrafında, menfur saldırının kendisini derinden üzdüğünü belirterek, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz etmiş; ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifa dileklerini iletmiştir" ifadesine yer verildi.

Mardin'de askeri araca düzenlenen mayınlı saldırı

Midyat ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayın, askeri aracın geçişi sırasında patladı. Olayda 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı

Edinilen bilgiye göre, Şenköy ve Gelinkaya mahallesinden geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın güvenliğini sağlayan askerlerin bulunduğu aracın geçişi sırasında, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayın patladı.

Olayda 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Yaralılar Midyat Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Mardin Valiliği: "Hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması ve halkımızın huzur ile güvenliğinin sağlanması yönelik çalışmalarımız aralıksız devam edecektir"

Mardin Valiliğinden, Midyat ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı saldırı ile ilgili teröristlerin yakalanması, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Şenköy ve Gelinkaya mahallesinden geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın güvenliğini sağlayan askerlerin bulunduğu aracın geçişi sırasında, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu 1 askerin şehit olduğu , 4 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı ve tedavilerinin sürdüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması ve halkımızın huzur ile güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olayda hayatını kaybeden şehidimize Cenabı Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Midyat ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak'ın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketi Antalya'ya uğurlandı

Midyat'ta terör örgütü PKK'nın askeri araca düzenlediği mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi.

Daha sonra şehit Akkabak'ın cenazesi, havayoluyla memleketi Antalya'nın Serik ilçesine uğurlandı.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve kurum amirleri katıldı.

Ağrı ve Tendürek dağları, 15 gün süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildi

Ağrı Valiliği, son zamanlarda yaşanan terör saldırıları nedeniyle Ağrı ve Tendürek dağlarının 15 gün süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı'nda askeri operasyonlar icra edileceği belirtilerek, operasyonlarda, vatandaşların zarar görmemesi için söz konusu iki alanın 15 gün süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildiği kaydedildi.

AA