Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar yen karşısında, ABD’de bu hafta açıklanacak istihdam verisi öncesinde sıkıntılı bir seyir izliyor. IG Markets Securities Ltd.’ye göre dolar iki teknik gösterge arasında sıkışmış durumda ve ABD’nin istihdam verisi açıklanana dek bu aralıkta işlem görecek.

Dolar, geçtiğimiz hafta 5 Temmuz’da görülen zirve ile 8 Temmuz’da görülen en düşük seviye arasındaki hareketin yüzde 76.40 Fibonacci düzeltmesi test etti. Dolar, 30 Temmuz’da yüzde 0.01 üzerine yükselerek 124.50 yene geldi ve ardından tekrar geriledi. Dolar, Fed’in bu yıl faiz artırımına gideceği spekülasyonu ile düşüş göstermesinin her seferde ardından toparlandı. Dolar Pazartesi günü yen karşısında 123.99 yenden işlem gördü.

Tokyo’daki IG Markets analistlerinden Junichi Ishikawa, “Doların dirençli seyri ilk kez Temmuz’da belirginleşti. Dolar tekrar tavan seviyenin üzerine toparlandı ve bu seviye güçlü bir destek sağlıyor” dedi.

Ishikawa, “30 Temmuz itibarıyla üst üste 3. gün yükseliş gösteren dolar, ABD istihdam verisi öncesinde satışa eğilimli olabilir. Dolar 123.36 yeni test edebilir” dedi.

Shinkin Asset Management Co. fon yöneticilerinden Jun Kato, “Doların mevcut işlem aralığını kırması, ABD’de ücret ve işgücü maliyetleri verisinin güçlü gelmesine bağlı olacak. Dolar bu ay 125 yen seviyesine kadar yükselebilir” dedi.