Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunan hisse senedi Borsasının kapatılmasından 5 hafta sonra Yunanistan hisseleri yeniden bir şekilde işlem görmeye hazırlanıyor. Ancak ne kadar serbest olacakları bir soru işareti.

Atina Borsası, borsanın açıklamasına göre 29 Haziran’da kapatılmasının ardından Pazartesi günü yeniden açılacak. Ancak bir dizi sınırlandırma yerel traderların hisse satın alımlarını kontrol altında tutacak. Bu sınırlandırmalarda, ülkenin finansal sistemini korumak için uyguladığı sermaye kontrolleri etkili oldu. Sınırlandırmalar öte yandan sert bir şekilde dalgalanan hisselerin askıya alınmasını kolaylaştıracak.

Yunan hisse piyasası 2007’den bu yana yüzde 85 değer kaybetti. İşlemlerin 1970’den bu yana en uzun süre durdurulmasından Yunan hisse senedi sahipleri olumsuz etkilenebilir. Atina’daki hisselerin açılışın ardından yaklaşık yüzde 17 gerileyebileceği belirtildi.

Riverfront Investment Group uluslararası fon yönetimi direktörü Chris Konstantinos, “Kısa vadede insanlar Yunan hisseleri ile işlem yapmak isteyeceğini düşünmüyorum. Karların Yunanistan’da uzun bir süre negatif yönlü olacağını düşünüyorum” dedi.