Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ekonomisindeki büyümenin yavaşladığına dair artan endişeler ve petrol fiyatlarının enerji üreticilerini aşağı çekmesi sonrası, teknoloji hisseleri öncülüğünde geriliyor.

MediaTek, tahminlerin altında kalan satış rakamlarının etkisiyle, Taipei'de tarihin en sert düşüşünü kaydetti. Tayvan'ın Taiex Endeksi, dokuz ayın en düşük seviyesine düştü. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.7 geriledi. PetroChina enerji şirketlerindeki düşüşe öncülük etti. Malezya rinngiti ise dolar karşısında yüzde 0.6 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1 gerileyerek, Hong Kong saati ile 13:36'da 892.84 puan oldu. Teknoloji endeksi 16 ayın en sert kaybını yaşadı. Çin’in resmi Satın Alma Yöneticileri Endeksi Temmuz’da 50 seviyesinde gerçekleşti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı 50.1’di. Endeks Haziran ayında 50.2 seviyesindeydi. Enerji hisseleri, petrol vadelilerinin New York’ta yüzde 1.6 kadar gerilemesinin ardından değer kaybetti. İran, yatırımların kaldırılmasının ardından bir hafta içinde üretimi artırabileceğini iddia etti.