Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yatırımcıların şirket bilançolarını değerlendirmesi ve Topix Endeksi’nin 4 günden bu yana ilk kez düşüşe ilerlemesi ile geriliyor

Nippon Sheet Glass Co. yüzde 7 geriledi. SMBC Nikko Securities Inc. şirketin kar açıklamasının “hafif negatif” olduğunu belirtti. Toyota Tsusho Corp. yüzde 6.3 değer kaybetti. Şirketin karından düşüş görüldü. Suzuki Motor Corp., aktivist yatırımcı Daniel Loeb’in şirketten pay aldığını belirtmesinin ardından yüzde 4.6 yükseldi. Honda Motor Co., karının beklentileri aşmasının ardından yüzde 8.5 değerlendi.

Topix Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Tokyo saati ile 12.43’te 1,654.98 puan oldu. Endekste yükselen her dört hisse için yaklaşık beş hisse geriledi. İşlem hacmi 30 günlük gün içi ortalamanın yaklaşık yüzde 12 yukarısında seyretti. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.4 düşüş ile 20,95.79 puana indi. Pazartesi günü Topix’te bulunan 70’den fazla şirket kar açıklaması yaptı.

Okasan Securities Co baş hisse senedi stratejisti Shoji Hirakawa, “Genel olarak görüş, piyasanın Ağustos ayında daha zayıf olacağı yönünde. Bilançolar dikkate alındığında hisse senetleri düşüşü sürdürebilir” dedi.