Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, imalat sanayi göstergelerindeki düşüşün ekonomik yavaşlama endişelerini derinleştirmesi ile 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 2.7 düşerek yerel saat ile 13.04’te 3,566.38 puan oldu ve 8 Temmuz’dan bu yana en düşük kapanışı yapmaya hazırlanıyor. PetroChina Co. yüzde 4.5 gerileyerek enerji hisselerinde düşüşlere öncülük etti. Teknoloji ve sanayi şirketleri düşüş gösterdi. Gösterge endeks 200 günlük hareket ortalaması olan 3,560.18 puana yakın seyrediyor. Analistler bu ortalamayı işlem stratejisi geliştirmek için kullanıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi, Ağustos 2009’dan bu yana en sert aylık kaybı gösterdi. Traderlar kaldıraçlı işlemleri azaltırken, piyasayı destekleyici önlemler hisse senetlerine ilgiyi canlandırmada başarısız oluyor. Pazartesi günü açıklanan özel imalat sanayi göstergesi Temmuz’da iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Cumartesi günü açıklanan resmi imalat sanayi PMI’ı 5 ayın en zayıf seviyesinde gerçekleşti.

Jingxi Investment Management Co. baş yatırım yetkilisi Wang Zeng, “Son ekonomik veriler yatırımcıları piyasanın karlar veya ekonomik temeller ile desteklenmediğine inandırdı” dedi.