Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, petrol bağlantılı hisselerin gerilemesi ve havayolu şirketlerinin yükselmesi ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalı bir seyir izliyor. Brent petrol, emtiadaki düşüş ile birlikte varil başına 50 doların altına geriledi.

Petrol üreticisi Inpex Corp. yüzde 2.2 değer kaybetti. Maruha Nichiro Corp., net gelirinde yüzde 44’lük bir düşüş açıklamasının ardından yüzde 6.6 geriledi. Japan Airlines Co. yüzde 3 prim yaptı. Nippon Soda Co. kar tahminini artırmasının ardından yüzde 6.2 yükseldi.

Topix Endeksi, yüzde 0.1’lik yükseliş ve yüzde 0.4’lük düşüş arasında dalgalanmasının ardından Tokyo saati ile 12.35’te 1,660.10 puanda yatay bir seyir izledi. Endekste yükselen her dört hisse senedi için yaklaşık beş hisse senedi geriledi. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.1 gerileyerek 20,535.51 puan oldu. Bloomberg’in dünyanın en büyük enerji üreticileri ve madencileri göstergesi 6 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Tokyo’daki SMBC Friend Securities Co. baş stratejisti Toshihiko Matsuno, “Japonya hisseleri için bugün iki negatif faktör var; Çin endişeleri ve emtiadaki düşüşten kaynaklı zayıf ABD hisseleri. Yurtiçi kar açıklamaları destek görevi görecek” dedi.