Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Koalisyon çalışmaları ve erken seçim ihtimali yoğun bir şekilde tartışılmaya devam ederken, yeni anketler yayınlanmaya devam ediyor. Gezici Araştırma'nın 25-26 Temmuz'da gerçekleştirdiği ankete göre, Ak Parti'nin oy oranı yüzde 42'ye yaklaşıyor. Diğer partilerin oy oranlarında ise ciddi bir değişiklik yaşanmıyor.

Ankete göre partilerin oy oranları şöyle: AK Parti yüzde 41.9, CHP yüzde 26.3, MHP yüzde 15,3, HDP yüzde 12,3, Diğer partilere ise 4,2.

Anketteki dikkat çeken bir diğer sonuç ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili olan. Gül ‘parti kursun mu’ sorusuna halkın yüzde 58’i evet diyor. Partisine ‘oy verir misiniz?’ sorusuna ise halkın yüzde 40’ı evet diyor. Aynı soruya AK Part, seçmenin yüzde 68’i evet diyor. Sandığa gitmeyen seçmenin de yüzde 22’si Abdullah Gül için sandığa giderim diyor.

Ankette HDP’nin barajı geçmesinin Türkiye demokrasisi için bir kazanç olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna ilişkin dağılımda yüzde 49.2’si kesinlikle düşünmediğini ifade ederken, yüzde 30,7’si Türkiye demokrasisi için bir kazanç olduğunu ve yüzde 20.1’i kararsız olduğunu ifade ediyor. ‘AK Parti iktidarının bahsettiği çözüm süreci sizce başarılı oldu mu?’ sorusuna ise halkın yüzde 89’u hayır cevabı verirken, halkın yüzde 10’u iktidarın başarılı olduğunu belirtiliyor.