Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ), konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerin verdiği bilgilere göre, politika toplantılarını gelecek yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ile aynı zamanlarda gerçekleştirmeyi planlıyor.

Banka, yıllık toplantı sayısını 14’ten 8’e düşürme kararı almıştı. BOJ, 7 Ağustos’ta sona erecek iki günlük toplantısında toplantıların tam zamanını belirleyecek. Görüşmelerin dışarıya kapalı olması dolayısıyla bilgi veren kişiler isimlerinin açıklanmamasını istediler. Fed2in 2016 yılı toplantı programı şöyle: Ocak, Mart, Nisan, Haziran, Temmuz, Eylül, Kasım ve Aralık.

Aynı kaynaklara göre önemli merkez bankalarının politika toplantılarını aynı tarihlere denk getirerek G-20 gibi uluslararası etkinlerin gerçekleştirildiği aylardan kaçınmaya çalışıyor. Mevcut durumda BOJ her ay toplanıyor, Nisan ve Ekim aylarında ise iki kez toplantı yapıyor.

Bloomberg anketine katılan 33 ekonomistten 15’i toplantı sayısında düşüşün BOJ’un finans piyasaları ile iletişimini geliştireceğini belirtti.