Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, Avrupa hisse senetleri ile birlikte, değer kazanırken, emtia üreticileri petrol fiyatlarındaki artışın desteğiyle yukarı yönde hareket etti. Dolar, beklenenden zayıf çıkan ABD özel sektör istihdam verisi sonrası yatırımcıların Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentileri değerlendirmesi ile birlikte değer kaybderken, ABD Hazine tahvilleri düştü.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 09:36'da yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu ve üç günlük düşüşünü durdurdu. Stxx Europe 600 Endeksi yüzde 1 yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 kaybederken, ABD Hazine tahvilleri salı günkü kayıplarını genişletti. Ham petrol yükselişini ikinci güne taşıdı.

ABD'de ADP'nin açıkladığı Temmuz ayı özel sektör istihdam verisi beklenden daha az arttı ve piyasalarda dikkatler, Fed'in olası faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler için, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Fed yetkilileri, verilerin iyileşmeyi işaret etmesi ile birlikte, faiz artırımının yakın olduğunu vurgulamaya devam ediyor.

Fed Guvernörü Jerome Powell, bugün CNBC'ye yaptığı değerlendirmede, gelecek ay faiz artırımı kararını destekleme yönünde karar verebilmek için ekonomik verilerin nasıl çıkacağına bakacağını söyledi.

Dün ise Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın faiz artırımını yalnızca ekonomik verilerde kaydadeğer bir bozulma olursa onaylamayacağınıkaydetti ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard geçen hafta Wall Street Journal'a yaptığı değerlendirmede, "gelecek ay faiz artırımına gitmek için durumun iyi olduğunu kaydetmişti.

Londra'da Barclays Plc'nin refah yönetimi biriminin yatırım strateji müdürü William Hobbs, "Bankalarda güçlü sonuçlar alıyoruz ve bu durum kar sezonunun genelde iyi geçmesine neden oluyor," dedi ve "İnsanlar, Atlanta Fed Başkanı Lockhart'ın yorumlarının ardından faiz artırımı beklentilerini güçlendirdiler" şeklinde görüş bilidrdi.

(16:50'de güncellendi)