Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, işlem hacminin düşmesi ve piyasa müdahalelerinin yatırımcıyı uzaklaştırdığı endişesi ile yeniden düşüşe geçti. Çin’de hisseler 5 gün içinde 4. kez gerileme gösteriyor.

Gösterge Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.7 kadar yükselmesinin ardından yüzde 1.2 gerileyerek yerel saat ile 13.03’te 3,711.02 puan oldu. İşlem hacmi günü bu saatinde 30 günlük ortalamanın yüzde 31 altında seyrediyor. Teknoloji ve telefon hisseleri kayıplara öncülük etti. Leshi Internet Information & Technology (Beijing) Co. ve ZTE Corp. yüzde 2’den fazla değer kaybetti.

Endekste işlem gören hisselerin değeri bu yılın Haziran ayındaki zirvesinden yüzde 65 geriledi. Düşüş beklentisi ile yapılan işlemleri engellemek için alınan regülasyon önlemleri ve halka arzların askıya alınması yatırımcıyı uzaklaştırıyor. bloomberg’in derlediği verilere göre 515 Çin şirketinde işlemler askıya alınmış durumda.

Standard Life Investments Ltd. ekonomistlerinden Alex Wolf, “Hükümetin piyasa müdahalesi fiyatları ilk başta desteklemiş olabilir. Ancak uzun vaat ed kredibiliteyi etkiledi” dedi.