Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa’nın piyasa değeri bakımından en büyük ikinci bankası olan Societe Generale SA (SocGen), hisse senedi gelirlerindeki artış ile birlikte finansal krizden bu yana en yüksek karı elde etti. Banka, yeni maliyet kesintilerine gitmeyi planladığını duyurdu.

Paris merkezli bankanın Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre net gelir, ikinci çeyrek dönemde bir yıl önceki 1.08 milyar eurodan 1.35 milyar euroya (1.47 milyar dolar) yükseldi. Çeyrek dönemli kar, 8 yılın en yükseği olarak kaydedilirken, Bloomebrg anketine katılan 4 analistin 1 milyar euroluk tahminini aştı.

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) rekor seviyedeki parasal teşviki ekonomik toparlanmayı desteklerken, hisse senedi piyasalarını yukarı itiyor. Societe Generale ikinci çeyrek dönemde hisse senedi işlemlerinden gelen geliri yüzde 61 ile rekor düzeyde artırdı. Banka, yükselen regülasyon giderleri ve dijital teknoloji yatırımlarının artması ile maliyetleri 2017’ye kadar 850 milyon euro düşüreceğini duyurdu. Bankanın hisseleri bu yıl yüzde 28 arttı.