Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Elektrikli araç gibi yenilikçi teknolojlerin öncüsü Tesla’nın CEO’su Elon Musk yeni teslimatı Eylül sonlarına doğru başlayacak olan Model X’de koltuklar ve bazı iç parçalarla ilgili zorluklar yaşadıklarını söyledi. Şirket ayrıca satış tahminlerini düşürdü.

Musk, analistlerle yaptığı bir tele konferans esnasında “En büyük zorluğumuz ikinci sıra koltuklarıyla” dedi. “İnanılmaz bir koltuk, çok güzel bir sanat eseri gibi fakat birazcık da sinsi; yerleştirmesi güç” diye ekledi. Ayrıca içtekindeki birkaç döşemenin engel olacağını fakat kartal kanadı kapların bir sorun olmayacağını da bildirdi.

CEO aynı zamanda toplantıda Tesla Motors Inc’nin ilk modeli SUV’nin S Sedan Modeli'nin üretimini yavaşlatacağının konuşulduğunu da söyledi. İlk hedefi 55.000 olan Tesla, 2025 yılı içerisinde 50.000 ile 55.000 arası araba tesliminde bulunabilir. Çarşamba günü değeri 270.13 dolar olan Tesla hisseleri yüzde 7.3 gerileyerek, New York saati ile 09:39'da 250.45 dolara geldi.

Robert W. Baird & Co’dan Ben Kallo bu düşük yıllık tahminle ilgili “Bu bizim için de bir sürpriz oldu” dedi. “Uzun vadede 5,000 araba problem değil, fakat uzun vadeli rampada göz korkutuyor” diye ekledi.