Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, DenizBank'ın aktiflerinin ilk 6 ayda 2014 sonuna göre yüzde 11 büyüyerek 104 milyar TL'ye ulaştığını bildirdi.

DenizBank'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ateş, DenizBank'ın 2015 yılının ilk yarısında konsolide bazda net karının 503 milyon TL'ye ulaştığını dile getirdi.

Bankanın, ana fon kaynağı olan mevduatını yıl sonuna göre yüzde 11 artırarak 68,7 milyar TL'ye ulaştırdığını, toplam kredilerini de ilk altı ayda yüzde 13 artışla 96,1 milyar TL'ye çıkardığını belirten Ateş, müşteri sayısının ise yıllık 800 bin kişilik artışla 8,6 milyona ulaştığını bildirdi. Ateş, "Ülkemizin 81 ilinde 723, yurt dışında 43 olmak üzere toplamda 766 şubemiz ve 15 bin çalışanımız ile faaliyet gösteren bankamızın aktifleri, 2015 yılının ilk yarısında 2014 yıl sonuna göre yüzde 11 büyüyerek 104 milyar TL'ye ulaştı." dedi.

-"Teknolojide sektörümüze öncülük ediyoruz"-

DenizBank'ın uluslararası arenadan aldığı ödüllerle takdir topladığını dile getiren Ateş, "Attığımız öncü adımların meyvelerini prestijli ödüllerle toplamaktan büyük gurur duyuyoruz. Banka olarak genç yaşımıza rağmen teknoloji konusunda sektörümüze öncülük ediyoruz. Dijital platformlarda fark sunan ve işimize değer katan yatırımlar yapıyoruz. Dijital alana yaptığımız bu yatırımların başarıya ulaşması ve küresel çapta itibarlı kurumlar tarafından takdir edilmesi, çalışma azmimizi daha da artırıyor" ifadelerini kullandı.

Ateş, DenizBank'ın geçen yıl Bank Administration Institute (BAI) Bankacılık İnovasyonu Ödülleri'nde "Dünyanın En Yenilikçi Bankası" seçildiğini hatırlatarak, bu yıl da 3 ayrı kategoride finalistler arasına adını yazdırdığını vurguladı. 250'den fazla proje arasından 3 ayrı kategoride finale kaldıkları BAI Ödüllerinde bu yıl da ödülleri kucaklamak istediklerini ifade etti.

DenizBank'ın e-Devlet kapısına şifresiz girme dönemini başlattığını hatırlatan Ateş, bunun ses getiren önemli projelerinden biri olduğunu belirtti. Ateş, şunları kaydetti:

"DenizBank, KOBİ Ümit ve Deniz Özel gibi hizmet modellerini de uygulamaya aldı. İletişim Merkezi, 2015 yılının ikinci yarısında Skype üzerinden erişim uygulamasını hayata geçirdi. Bu sayede, DenizBank İletişim Merkezi Türk bankacılık sektöründe Skype üzerinden erişim sağlanabilen ilk ve tek çağrı merkezi oldu."

AA