Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Albaraka, 2015 yılının ilk yarısında net karını yüzde 19,2 artırarak 140 milyon 439 bin liraya çıkardı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin ilk katılım bankası olan Albaraka, 2015 yılının ilk yarı karlılık oranlarını açıkladı. Buna göre ilk 6 aylık süreçte net karını yüzde 19,2 oranında artıran banka, yılın ilk yarısını 140 milyon 439 bin lira net karla tamamladı.

Aynı dönemde toplam aktifleri yüzde 17,4 artarak 27 milyar 45 milyon liraya yükselen bankanın kredi portföyü ise yüzde 15,7 yükselerek 18 milyar 729 milyon liraya ulaştı.

Banka, kar ve zarara katılım hesapları ile özel cari hesaplar aracılığıyla toplanan fonlarda ise yüzde 10,2'lik bir artış yakaladı; fon miktarını da 18 milyar 348 milyon liraya yükseltti.

Bankanın piyasalarda son dönemde önemli başlıklardan biri olarak görülen takipteki kredileri ise yüzde 2,33'le sektör ortalamasının altında kalmayı başardı. Takipteki kredilere karşılık ayırma oranı da ilk yarı itibarıyla yüzde 75,4 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, katılım bankacılığında Türkiye'deki 30 yıllık deneyimleriyle sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme hedeflediklerini, haziranda yapılan seçim sonrası siyasi gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Bu yılın ikinci yarısında gündemi küresel ekonomi açısından merkez bankaları ile siyasi gelişmelerin belirleyeceğini vurgulayan Yahşi, şunları kaydetti:

"2015 yılının ilk yarısı, bankamız açısından aktif kalitemizin korunduğu ve karlılığımızın devam ettiği bir dönemdi. Yurt içinde ve yurt dışındaki gelişmeler değerlendirildiğinde, faizsiz bankacılık alanında öncü olan Albaraka, Türkiye ekonomisinin sağlam duruşunda önemli bir role sahip."

AA