Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri dün, Çin'e yönelik kaygıların azalması ve dikkatlerin yeniden ekonomik veriler ve Fed'in faiz artırımının hızına ilişkin beklentilere çevrilmesi ile birliktte, gün boyunca dalgalandıktan sonra düşük kapandı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, önceki gün son üç yılın en hızlı güniçi toparlanmasının gerçekleştirmesinin ardından dün hızını kaybetti. Hisse senetleri, Çin'in hafta başında sürpriz bir şekilde devalüasyona giderek tüm piyasaları altüst etmesinin ardından, 1927'den bu yana en dar aralıkta işlem gördü. Öte yandan, dün açıklanan işgücü ve perakende satış verileri, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gidebileceği beklentilerini güçlendirdi.

S&P 500 Endeksi, yüzde 0.3 kazanç ve yüzde 0.4 kayıp arasında dalgalandıktan sonra, yüzde 0.1 gerileyerek 2,083.46 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi 5.74 puan yükselerek 17,408.25 puandan kapanırken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.4yükseldi. ABDBorsalarında bugün yaklaşık 6.2 milyar adet hisse senedi el değiştirdi. Bu üç ayın ortalamasının yüzde 5 altında.

New York'ta UBS Securities LLC icra direktörü Julian Emanuel, "Piyasalar aşırı reaksiyon verdi, dün (önceki gün) bir dönüş gördük ve tüm bunlar hoş, ancak S&P oldukça belirgin bir bant içinde ve bant etkisini sürdürebilir" dedi.