Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sanayi metalleri Londra’da geriledi. Çin’in teşvik edici önlemi, yatırımcıları dünyanın en büyük emtia satıcısında talebi canlandırmaya yeterli olduğuna ikna etmekte başarısız oldu.

Çin’in, ülkenin yavaşlayan ekonomisi ve gerileyen hisse senedi piyasasına detslemek için uygulamaya koyduğu Kasım’dan bu yana beşinci faiz oranı indirimi, Asya hisselerinin erken saatlerde kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanmasına neden oldu. Bakır, bütün metaller gerilerken Salı günkü kazançlarının yarısından çoğunu silerek yüzde 1.2’ye kadar düştü. Şanghay Bileşik Endeksi yerel saat ile 10.03’de yüzde 0.4 arttı.

Australia and New Zealand Banking Group emtia araştırma şefi Mark Pervan, “Piyasanın geçen akşam Çin’den gelen haberlerle karışık mesajlar aldığı ve bu durumun kısa vadede volatiliteye sebep olacağına dair içimde bir his var. Bunlar daha makro faktörleri hedef alıyor gibi görünüyor, talebi canlandırıp canlandırmayacağı ise başka bir mesele” dedi.

Bakır, yüzde 1.1 düşerek ton başına 5,008 dolara geldi. Şanghay’da işlem gören bakır, ton yüzde 1.7 artış gösterdi ve ton başına 39,190 yuandan işlem gördü.