Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Trader ve yatırımcılar, aylardır Fed’in faiz oranlarını Eylül veya Aralık ayında artıracağı iddiasında bulunuyor. Ekim ayı toplantısının ardından basın toplantısı yapılmayacak olması bu toplantında faiz artırım kararı alınabileceği iddiasında bulunulmamasına yol açmıştı

Ancak finans piyasalarında son dönemde görülen çalkantının ardından bu durum şu sıralar bazı analistler için değişiyor olabilir. Aralık çok erken olabilir. Aralık bazı yatırımcıların gözünde problematik çünkü yılsonu olması dolayısıyla finans piyasalarında likidite tükenme eğiliminde olacak. Bu da Ekim ayını radar ekranına sokuyor.

Credit Agricole SA sabit getiri stratejileri müdürü David Keeble, “Ekim’e daha ciddi şekilde bakmalıyız. Aralık ayından biraz önce hareket edilmesi istenebilir çünkü öbür türlü kredibilite ortadan kaybolmaya başlar” dedi.

Bank of Montreal dövzi stratejileri müdürü Greg Anderson, “Ekim artışı bir ihtimaldir. Eylül, piyasadaki gelişmeler dolayısıyla aşırı yakın görünebilir” diye konuştu.

Traderlar, Fed’in faizi gelecek ay artıracağı ihtimalini yüzde 28 olarak görüyor.

Bazı traderlar Ekim ayın toplantısının ardından basın toplantısı olmayışını faiz artırımı gelmeyeceği yönünde yorumlasa da Yellen faiz kararlarının basın toplantılarına bağlı olmadığını belirtmişti.