Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15.20'de güncellendi)

Avrupa hisselerinin üç gün içinde ikinci kez yükselmesiyle piyasalardaki güven geri dönüyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi, konuya hakim çevrelerin, Çin hükümetinin Perşembe günü hisse senedi piyasasını yükseltmek için müdahale ettiğini söylemesinin ardından yaptığı ralliyi genişleterek yüzde 2.6’lık artış gösterdi ve Londra saati ile 12.47’de 359.09 puana geldi. Tüm sanayi grupları, Almanya’nın DAX Endeksi yüzde 2.8’lik bir ralli yaparken, emtiadaki kazançlarını yansıtarak artış gösterdi. ABD endeks vadelileri de Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin 2011 yılından bu yana en büyük çıkışını yapmasının ardından yükseldi.

Zürih'te Zuercher Kantonalbank'tan Peter Braendle, "ABD yolu açıyor," dedi ve "Son düşüşler Avrupa'da alım için iyi fiyatlar yarattı. Ekonomik durum iyileşiyor ve bu durum şirketlere yardımcı oluyor ve finansal sonuçlar iyi geliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa gösterge hisse senedi endeksi, değerlemelerin Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye inmesiyle Çarşamba gününü Nisan ayında kaydettiği rekor seviyesinden yüzde 15 aşağıda tamamladı. Stoxx 600 Endeksi Çarşamba günü tahmini karların 15.1 katı seviyesinde işlem gördü.

(15.20'de güncellendi)